Impactul articolelor promoționale personalizate – Cum vă asigurați că sunt râvnite de toți

 

Distribuirea de articole promoționale nu este doar una din cele mai vechi forme de publicitate, ci și o metodă testată de a crește vizibilitatea brandului în ochii consumatorilor. În plus, dacă sunt personalizate, eficiența le crește considerabil, destinatarul lor fiind și mai înclinat să le păstreze și să le folosească.

Eficiența promoționalelor este dovedită de mult. Un studiu efectuat de Promotional Products Association International (PPAI) a scos la iveală faptul că 73% din persoanele care au primit astfel de articole le-au folosit cel puțin o dată în ultima săptămână, iar 45.2% o fac cel puțin o dată pe zi.

Personalizarea lor crește exponențial impactul pe care îl au asupra consumatorilor. Un mini-experiment derulat de Asociația Veteranilor Americani cu Dizabilități a demonstrat cum se pot dubla rezultatele unei campanii cu promoționale. Când asociația trimitea o scrisoare generală pentru atragerea de donații, rata de răspuns era de 18%. Când scrisoarea era trimisă cu adrese personalizate, rata de răspuns sărea la 35%.

Articolele promoționale influențează și impresia destinatarilor față de compania care le oferă. Conform studiilor, 76.3% din cei care primesc astfel de articole îi privesc favorabil pe cei care le oferă.

Pentru a vă asigura că promoționalele se bucură de un succes cât mai ridicat, acestea trebuie să fie și râvnite de ei. Ideal ar fi să fie obiecte cât mai utile pentru domeniul lor de activitate, pe care să le păstreze în locuri vizibile și să le folosească chiar în timp ce iau decizii legate de utilizarea produselor sau serviciilor voastre. Prin urmare, persoanelor aflate în funcții de conducere le pot fi oferite pixuri, carnețele, căni sau suporturi de cărți de vizită, pe care să le țină chiar pe biroul la care își desfășoară activitatea.

notebook personalizabil

O altă tactică prin care le crește eficiența este cea de a imprima pe ele un mesaj de marketing puternic, care să rămână înrădăcinat în mintea destinatarilor. Un stick care pune accentul pe unul sau mai multe beneficii oferite de o companie va avea un impact mai mare decât un stick simplu, care nu are decât un logo pe el.

Personalizarea articolelor promoționale nu trebuie să se oprească la aplicarea unui logo, scrierea numelui destinatarului sau imprimarea unui mesaj. Poate fi realizată și prin alegerea unui model atipic al obiectului care urmează să fie trimis mai departe sau prin utilizarea unui canal inedit de distribuție. Posibilitățile sunt nelimitate, trebuie doar aleasă cea mai bună variantă.

Eficiența promoționalelor este dată și de durata lor de viață, calculată în funcție de cât de mult vor fi utilizate. Din acest motiv, obiectele perisabile sau cele de unică folosință nu sunt cea mai bună alegere. O sticlă de apă sau de whisky personalizată, un tort sau o cutie de bomboane vor fi rapid aruncate la gunoi. Un desfăcător de bere, o husă de telefon sau un termos, în schimb, vor fi folosite ani întregi.

 

În concluzie, dacă vreți să vă asigurați că promoționalele oferite nu doar că ajung în casele destinatarilor, ci își fac loc în sufletul și viețile lor, investiți în personalizarea lor. Noi, cei de la Broda, vă oferim o gamă completă de produse promotionale personalizate prin broderie simplă sau laser, serigrafie, sublimare, tampografie sau imprimare digital reactivă.

Contactati-ne aici.